Vathorst: een wereld van verschil


De jongste wijk van Amersfoort is Vathorst. Sinds 2015 wonen er bijna 23.000 mensen in bijna 8.000 woningen. Vathorst bestaat uit drie deelplannen: De Laak, De Velden en De Bron. Elk deelplan heeft zijn eigen karakter. Dit maakt Vathorst een architectonisch bijzondere, afwisselende en dynamische woonwijk.

De Laak is een moderne grachtenstad. In De Velden staat het thema ‘dorps wonen in het groen’ centraal. Kenmerkend voor De Bron zijn de houtwallen en de waterplas.

Wonen in De Bron
De Bron is het deelgebied waarin Nautisch Eiland ligt. Kenmerkend voor dit deelplan zijn de bestaande houtwallen en de centrale waterplas. Aan de rand van het water en deels erin staat het gebouw van ABC-school de bron, dat onder meer plaats biedt aan twee basisscholen en kinderopvang.

Faciliteiten en voorzieningen
Vathorst beschikt over een groot winkelcentrum waar u gratis kunt parkeren. Ook voor goed onderwijs, speelplekken, medische voorzieningen en sportfaciliteiten hoeft u de wijk niet uit. En wilt u het toch verderop zoeken, dan stapt u in Vathorst op de trein. De wijk beschikt over een eigen station en binnen mum van tijd bent u in Utrecht of Amsterdam. De gezellige reuring van de oude stad Amersfoort ligt op 20 minuten fietsen, of slechts 10 autominuten.

Historisch, cultureel en natuurlijk Amersfoort
Het historische Amersfoort komt uit onderzoek naar voren als beste winkelstad van de provincie Utrecht. Ook kunt u in het centrum lekker even wat drinken of een hapje eten. En in de zomer is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrasjes. 

Heeft u zin om even de rust op te zoeken? Ook dat kan, zelfs zonder de stad uit te gaan. Rondom het centrum bevinden zich uitgestrekte parken en tuinen waar u heerlijk kunt wandelen. En in de wijdere omtrek vindt u diverse natuurgebieden zoals de Gelderse Vallei, Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Arkemheen-Eemland.

Centrale ligging
Amersfoort ligt centraal in Nederland, met de steden Utrecht en Amsterdam op steenworp afstand. Deze centrale ligging maakt het een ideale plek om te wonen en te werken. Vathorst beschikt over een eigen station en heeft bovendien aansluiting op de snelwegen A1 en A28.

Vathorst en Amersfoort in beeld